Učitelji

Pablo Vitali
Pablo Vitali
Kitarist – poučuje: kitaro in kitarski orkester

Kontakt: pablo.vitali@gslitijasmartno.si

Biografija:

Kitarist, rojen v Argentini z bogatimi ižkušnjami ne samo na odru ampak tudi na področju poučevanja. Začel je v glasbeni šoli Promusica, kranj in v ljubljani na glasbeni šoli Muzikaviva.

Študiral je v Buenos Airesu na konservatoriju za glasbo EMPA (Escuela de Musica Popular de Avellaneda). Obiskoval je tudi zasebne ure za jazz, rock, latinoameriške in tango glasbe pri različnih profesorjih.

Po vrnitvi v Slovenijo je študiral na konservatoriju za glasbo v Celovcu.

Poučuje kitaro in vodi kitarski orkester že od leta 2021.

Anita Veršec
Anita Veršec
Profesorica citer – poučuje: citre

Kontakt: anita.versec@gslitijasmartno.si

Biografija:

Veršec Anita rojena Strgar je Globočanka, ki si je dom s svojo družino ustvarila na Bizeljskem. Ob pedagoškem študiju v Mariboru je študirala citre na glasbenem konzervatoriju Gradec v Avstriji. Je članica Slovenskega citrarskega kvarteta, kjer igra diskantne in kvintne citre. Ustanovila je tudi prvi šolski citrarski orkester v glasbeni šoli Brežice, ki ga vsa leta tudi zelo uspešno vodi. Vodi tudi citrarski orkester Srebrne strune v domu upokojencev Litija. Citre poučuje v Brežicah, v Litiji in Beli krajini. Širom po Sloveniji nastopa tudi solistično in spremlja znane pevke in pevce (Marjeta Podgoršek Horžen, Mihaela Komočar…).
Je ustanoviteljica in zborovodkinja ženskega pevskega zbora Mravljice na Bizeljskem, pet let pa je vodila tudi vokalno skupino Barbare v Globokem.

Maša Tomc
Maša Tomc
Profesorica violončela – poučuje: violončelo in godalni orkester

Kontakt: masa.tomc@gslitijasmartno.si

Biografija:

Maša Tomc je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli Hrastnik, nato nadaljevala z igranjem violončela na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, diplomirala pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
V glasbeni šoli Litija- Šmartno violončelo in godalni orkester poučuje od leta 2013.

Barbara Sorč
Barbara Sorč
Profesorica petja – poučuje: petje

Kontakt: barbara.sorc@gslitijasmartno.si

Biografija:

Njeno glasbeno izobraževanje se je začelo v GŠ Cerkno (podružnici GŠ Idrija), kjer je najprej obiskovala pouk kljunaste flavte, nadaljevala s klavirjem, ki pa ga je prav kmalu zamenjala za flavto. Z začetkom študija arhitekture se je njena glasbena pot začasno prekinila. Po zanimivem naključju je postala članica APZ Tone Tomšič, od koder je sledilo sodelovanje z Komornim zborom Ave ter Komornim zborom RTV Slovenija. S solopetjem se je srečala šele proti koncu študija arhitekture. Usodno je bilo srečanje s prof. Edito Garčević Koželj, ki je kriva, da je petje postajalo čedalje pomembnejši del njenega življenja. Na Srednjo glasbeno in baletno šolo se je vpisala po diplomi na arhitekturi in jo končala kot dijakinja prof. Vlatke Oršanić, pri kateri je kasneje tudi z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V tem času je bila članica solo zbora SNG Opera in balet Ljubljana. Redno je sodelovala tudi s Slovenskim komornim gledališčem.

Nastopila je na številnih recitalih in kot solistka, z mnogimi orkestri in zasedbami v Sloveniji in v tujini. Na opernih odrih je oblikovala več vlog. Kot pevska pedagoginja je svojo pot začela v GŠ Litija Šmartno, kjer poučuje že od ustanovitve oddelka za petje. Po diplomi na AG je poučevanje postalo njena glavna zaposlitev. Poučuje tudi na GŠ Trbovlje. Nekaj njenih učencev se je udeležilo regijskih, TEMSIG in drugih tekmovanj, pevsko pot pa so tudi že nadaljevali na srednji stopnji glasbenega izobraževanja.

V manjšem obsegu pa še vedno deluje tudi kot operna in koncertna solistka.
Pri svojem pedagoškem delu želi svojim učencem predati čim več navdušenja za petje na splošno, kot tudi za solistično nastopanje in poustvarjanje, jim privzgajati okus tudi za klasično petje in glasbo in po svojih močeh v čim večji meri pomagati razviti njihov osebni potencial.

Urban Slapničar
Urban Slapničar
Magister, akademski glasbenik pianist in profesor klavirja – poučuje: klavir

Kontakt: urban.slapnicar@gslitijasmartno.si

Biografija:

Svojo glasbeno pot je začel na Glasbeni šoli Litija – Šmartno, kjer ga je klavir poučevala profesorica Veronika Hauptman. Leta 2012 je glasbeno izobraževanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu profesorice Andreje Kosmač, kjer je leta 2016 maturiral. Zatem sem je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani in leta 2021 zaključil magistrski študij pod mentorstvom red. prof. Tomaža Petrača ter pridobil strokovni naziv magister akademski glasbenik pianist.

Na Glasbeni šoli Litija – Šmartno poučuje klavir drugo leto. Poleg tega na klavirju spremlja učence na nastopih in tekmovanjih.

David Petrič
David Petrič
Akademski glasbenik violinist, profesor violine – poučuje: violino in godalni orkester

Kontakt: david.petric@gslitijasmartno.si

Biografija:

Pot do akademskega glasbenika je začel z vpisom na nižjo glasbeno šolo v rojstnem mestu v Mariboru, izobraževanje je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli. Sledila je Akademija za glasbo v Ljubljani, kjer je uspešno diplomiral v razredu profesor Monike Skalar z nazivom Akademski glasbenik – violinist.

V času zaposlitve v orkestru SNG Opera in balet Maribor, kjer je imel privilegij ustvarjati z velikani klasične in popularne glasbe kot so maestro Santi, glasbeno – filmski ustvarjalec Lalo Schifrin, Mikis Theodorakis ter jazz multiinstrumentalistom Paquito D´Riverom, je naredi še diplomo profesor glasbe, prav tako na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2006 se je zaposlil na Glasbeni Šoli Litija – Šmartno, kjer še danes poučuje violino ter vodi godalni orkester že sedemnajsto leto. Z učenkami in učenci, sodelavkami in sodelavci – izjemnimi glasbeniki – je na odru v tem času nanizal zavidljiv seznam tako glasbenih kot tudi glasbeno – navihanih komičnih točk.

Kot dirigent in umetniški vodja učencem godalnega orkestra, kot tudi sodelujočim učencem iz drugih oddelkov glasbene šole, rad predstavi širok spekter glasbenega sveta. Vse od tenkočutne, strastne klasične ter operne glasbe, pisani svet filmske glasbe kot tudi do hitrega in ognjevitega sveta rock glasbe. Z orkestrom je ob sodelovanju z vrhunskimi sodelavci iz raznoraznih področij (pihala, trobila, harmonika, klavir, citre in tolkala ) in občasno tudi izjemnim, vsestranskim igralcem ter glasbenim ustvarjalcem Juretom Ivanušičem, vsakokrat predstavili poslušalcem nepozabne glasbene večere.

Olena Novosel
Olena Novosel
Magistra, profesorica klavirja – poučuje: klavir

Kontakt: olena.novosel@gslitijasmartno.si

Biografija:

Rodila se je v Weimarju, ZR Nemčija, v družini polkovnika in zdravnice. V Slovenijo se je iz Ukrajine preselila po nesreči v Černobilski jedrski elektrarni. Diplomirala je na Nacionalni pedagoški univerzi v Kijevu in v isti izobraževalni ustanovi tudi zaključila podiplomski magistrski študij s pridobitvijo kvalifikacije profesorja klavirja in glasbenega pedagoga ter naziva magister znanosti. Slednje ji je omogočilo vpis na doktorski študij, ki je bil predčasno prekinjen zaradi službenih obveznosti in redne zaposlitve na delovnem mestu učitelja klavirja v Glasbeni šoli Litija – Šmartno, v kateri poučuje od leta 2005. Napredovala je v naziv svetnik. Njeni učenci se udeležujejo državnih in mednarodnih klavirskih tekmovanj, kjer dosegajo odlične rezultate.

Ivan Nikonov
Ivan Nikonov
Glasbenik kitarist – poučuje: kitaro

Kontakt: ivan.nikonov@gslitijasmartno.si

Biografija:

Ivan Nikonov se je rodil v Londonu, Anglija. Svojo glasbeno pot je začel na Glasbeni šoli Litija – Šmartno. Kjer je v času izobraževanja sodeloval na več mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih. Na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana je uspešno končal program glasbena umetnost, smer kitara. Trenutno se izobražuje na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, pri profesorju Andreju Grafenauerju. Učiti je začel na privatni glasbeni šoli ProArte, kjer je delal eno leto. Nadaljeval je z učenjem na Glasbeni šoli Litija – Šmartno, kjer že od leta 2022 poučuje kitaro.

Mira Kranjec
Mira Kranjec
Akademska glasbenica flavtistka, profesorica flavte – poučuje: flavto in kljunasto flavto
Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta
Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta
Instrumentista, Profesor de Violin y Practica de Conjunto – poučuje: violino

Kontakt: lazaro.zumeta@gslitijasmartno.si

Biografija:

Violino je začel igrati pri šestih letih, motiviran z glasbo dedka Reinalda Hierrezuela, ki je je igral ‘harmonioso’ in očeta, pianista Leonarda Hierrezuela. Violino ga je od samega začetka pa do konca študija učila profesorica María de los Angeles Verdecia. Pod njenim mentorstvom je sodeloval na mnogih nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih. kjer je dosegal odlične rezultate.

Bil je del simfoničnega orkestra mladih učencev osnovnih šol iz Havane s katerim so se predstavljali na mnogih pomembnih prireditvah v državi. Pozneje je bil član skupine violinistov pri profesor Alla Tarán in istočasno član dvornega orkestra pod vodstvom profesorja violine Evelia Tielles.

Leta 2001 je z odliko in maksimalnimi točkami 100 končal osnovno stopnjo in naredil izpit za vstop na srednjo glasbeno šolo Amadeo Roldan. V srednješolskih letih je bil del orkestra mladih in charange maestra Enrique Lazagas s katerim so se predstavljali na različnih dogodkih po državi.

Postal je tudi član združenja mladih talentov pod vodstvom profesorice Verdecia s podporo vseh direktorjev glasbenih šol v Havani in nacionalnega centra šol umetnosti CNEART ter inštituta za glasbo in kulturnih organizacij.

Kot posebej nadarjen je leta 2004 predčasno končal študij na šoli Amadeo Roldan in avtomatično prestopil na višjo stopnjo, na inštitutu za glasbo imenovem ISA. Tam je tudi z odliko in maksimalnem številu točk diplomiral na visoki stopnji in kot zlati diplomant osvojil nagrado na glasbenem razpisu “Jose White”.

S simfoničnim orkestrom mladih iz Venezuele v Caracasu je v letu 2005 izvajal 5. Simfonijo za orkester Gustava Mallerja, ki jo je dirigiral priznani dirigent Claudio Abbado.
Od 2005 do 2007 je bil član orkestra opere in baleta v Havani. Skupaj z orkestrom je nastopal na številnih koncertih priznanih glasbenikov kot so: César López, Chucho Valdés, Omara Portuondo, Ibrahin Ferrer, Buena Vista Social Club. Ob obisku ameriškega predsednika Carterja na Kubi je njihov orkester zaigral Vivaldijeve Štiri letne čase.

V času študija je posnel več plošč, prvo že pri dvanajstih letih, skupaj z dedkom Reinaldom Hierrezuelom, ki je bil vodja skupine “Duo Los Compadres” in “Vieja trova Santiaguera”.
V Slovenijo ga je pripeljala koncertna turneja z nekdanjo skupino, leta 2010. Leta 2018 pa se je zaposlil na glasbeni šoli Litija-Šmartno kot učitelj violine in tolkal.

Nadja Drakslar Petrač
Nadja Drakslar Petrač
Magistra, akademska glasbenica klarinetistka, profesorica klarineta – poučuje: klarinet in kljunasto flavto

Kontakt: nadja.drakslar@gslitijasmartno.si

Biografija:

Klarinetistka Nadja Drakslar Petrač, sicer tudi univerzitetna diplomirana politologinja, je iz klarineta z odliko diplomirala leta 2010 na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu red. prof. Alojza Zupana, magistrski študij na graški Umetniški univerzi v razredu prof. Geralda Pachingerja pa je z odlično oceno zaključila oktobra 2013. Tekom študija se je redno udeleževala mojstrskih tečajev mednarodno priznanih klarinetistov in mednarodnih poletnih šol za komorno igro.

V času študija se je predstavila v najrazličnejših komornih zasedbah in redno pripravljala samostojne recitale ter sodelovala v okviru različnih festivalov in projektov doma in v tujini.

Kot solo klarinetistka je redno sodelovala v Simfoničnem orkestru Gimnazije Kranj. Julija 2011 je po uspešno opravljeni avdiciji na Dunaju kot članica sodelovala v mednarodnem orkestru Pacifiškega glasbenega festivala (Pacific Music Festival) v Sapporu, Osaki in Tokiu na Japonskem, v katerega je bila med klarinetisti s celega sveta izbrana kot ena izmed štirih izbranih klarinetistov.

Kot solistka je nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter z Orkestrom SNG opere in baleta Ljubljana. Za izvedbo Koncerta za klarinet in orkester št. 2 v ES-Duru C. M. von Webra s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Reneja Gulikersa je leta 2007 prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Decembra 2011 pa je na Velikem božičnem koncertu Gimnazije Kranj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s Simfoničnim orkestrom Gimnazije Kranj in dirigentom Nejcem Bečanom zelo uspešno poustvarila Koncert za klarinet in orkester v A-duru W. A. Mozarta.

Kot učitljica klarineta je bila od septembra 2012 redno zaposlena na Glasbeni šoli Kočevje in od marca 2016 na Glasbeni šoli Litija-Šmartno. Njeni učenci se redno udeležujejo domačih in mednarodnih tekmovanj, na katerih praviloma dosegajo visoke rezultate.

Polonca Demšar
Polonca Demšar
Profesorica glasbe – poučuje: nauk o glasbi, solfeggio in pevski zbor

Kontakt: polonca.demsar@gslitijasmartno.si

Biografija:

Po končanem študiju glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani jo je pot profesorice glasbe kot v drugo službo pripeljala v Glasbeno šolo Litija-Šmartno. Poučuje nauk o glasbi in solfeggio, tako učencem podaja znanja glasbene teorije, jih spodbuja k petju, poslušanju, ustvarjanju. Vodi tudi otroški pevski zbor. Vsako šolsko leto je drugačno, »stara« generacija se poslovi, nova za nove dogodivščine poskrbi. Na naši šoli se ji je zasukalo že 25 let službovanja in ji prineslo lepo zbirko glasbenih spominov.

Nebojša Dačković
Nebojša Dačković
Profesor tolkal – poučuje: tolkala
Nina Rupnik
Nina Rupnik
Magistra, akademska glasbenica flavtistka, profesorica flavte, Master of Fine Arts in Music – poučuje: flavto in kljunasto flavto

Kontakt: nina.rupnik@gslitijasmartno.si

Biografija:

Flavtistka Nina Rupnik je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Koper v razredu prof. Alenke Zupan, pri kateri je nadaljevala tudi šolanje na Umetniški gimnaziji. Leta 2016 je z odliko zaključila magistrski študij pri red. prof. Karolini Šantl Zupan na Akademiji za glasbo v Ljubljani, istega leta pa je svoje znanje prek študijskega programa Erasmus izpopolnjevala tudi v Antwerpnu (Belgija) pri prof. Aldu Baertenu. Leta 2019 je na Akademiji za glasbo in dramo v Göteborgu na Švedskem pod mentorstvom prof. Håvarda Lyseba uspešno zaključila magistrski študij s specializacijo iz orkestrske igre. Kot diplomantka dveh fakultet ima naziva mag. akad. glas. flavtistka in Master of Fine Arts in Music.

Na Glasbeni šoli Litija – Šmartno je kot učiteljica flavte in kljunaste flavte zaposlena od leta 2020.
Tilen Bajec
Tilen Bajec
Akademski glasbenik organist, profesor orgel, glasbenik pianist – poučuje: klavir in orgle

Kontakt: tilen.bajec@gslitijasmartno.si

Biografija:

Tilen Bajec je po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli (klavir in teoretski oddelek) ter Orglarski šoli v Ljubljani (orgle v razredu prof. Angele Tomanič) iz orgel diplomiral na Akademiji za glasbo. Dodatno se je izpopolnjeval na več mojstrskih tečajih, vzporedno pa študiral še latinščino in staro grščino na Filozofski fakulteti.

V Glasbeni šoli Litija – Šmartno se je zaposlil jeseni 2007, sprva kot učitelj klavirja, čez dve leti pa je pod njegovim mentorstvom stekel tudi pouk orgel. Vseskozi se še posebej intenzivno posveča korepetiranju.

Poleg redne zaposlitve je krajši čas deloval na Akademiji za glasbo, na Konservatoriju za glasbo in balet ter na več ljubljanskih glasbenih šolah, zadnja leta pa poučuje na Orglarski šoli v Ljubljani. Občasno sodeluje z Zavodom za šolstvo, s simfoničnima orkestroma Slovenske filharmonije in RTV Slovenija, z več vokalnimi in inštrumentalnimi solisti ter s celo vrsto najuspešnejših slovenskih pevskih zborov.

Avbar Blaž
Avbar Blaž
Magister, akademski glasbenik trobentač in profesor trobente – poučuje: trobento, rog, pihalni orkester

Kontakt: avbar.blaz@gslitijasmartno.si

Biografija:

Akademijo za glasbo je zaključil leta 2015 pri profesorju Tiborju Kerekešu. Dodatno znanje je pridobil tudi na izmenjavi študentov v Zagrebu pri profesorju Marinu Zokiću in na številnih seminarjih pri najbolj priznanih trobentačih. Aktivno igra v trobilnem kvintetu Contrast, SNG opera in balet Ljubljana in Slovenski filharmoniji. Kot pedagog poleg Glasbene šole Litija – Šmartno deluje tudi na Waldorfski šoli. Veliko zadovoljstvo mu je predajati znanje otrokom in deliti z njimi veselje do glasbe. Z njeno pomočjo želi pomagati otrokom pri razvoju in pri ustvarjanju lepih spominov.

Ana Šimenc Kugler
Ana Šimenc Kugler
Profesorica glasbe in saksofona – poučuje: saksofon, kljunasto flavto, glasbeno pripravnico, predšolsko glasbeno vzgojo in Jazz skupino

Kontakt: ana.simenckugler@gslitijasmartno.si

Biografija:

Šolala se je na ljubljanski Akademiji za glasbo, smer Glasbena pedagogika, istočasno študirala Jazz saksofon pri prof. Primožu Fleischmanu na jazz oddelku Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani. Po končanem študiju v Ljubljani, se je vpisala na Deželni konzervatorij v Celovcu, kjer je študirala Jazz saksofon pri prof. Michaelu Erianu in študij ob delu 2012 zaključila z diplomo.
V Glasbeni šoli Litija Šmartno je zaposlena od leta 2008, 2017 je pridobila naziv Svetovalec. Poučuje saksofon, kljunasto flavto, Glasbeno pripravnico, Predšolsko glasbeno vzgojo in Jazz skupino.

Veronika Hauptman
Veronika Hauptman
Profesorica klavirja, specialistka pianistka – poučuje: klavir

Kontakt: veronika.hauptman@gslitijasmartno.si

Biografija:

Pianistka Veronika Hauptman je svoje glasbeno šolanje začela v Glasbeni šoli Litija, kjer sta bili njeni mentorici prof. Selma Gradišek in prof. Leonida Lebar. Po končani Srednji glasbeni šoli (razred prof. Alenke Dekleva), je študij klavirja zaključila na ljubljanski Akademiji za glasbo pri profesorju Hinku Haasu, pri kateremu je opravila tudi specialistični podiplomski študij. Med študijem je dvakrat nastopila kot solistka s Simfoničnim orkestrom Rtv Slovenija, za kar je prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado. Izvedla je vrsto solističnih in komornih recitalov po Sloveniji in v tujini, ter snemala za arhiv Radia Slovenije. Svoje znanje je izpopolnjevala na številnih mednarodnih mojstrskih tečajih, ki jih je vodil prof. A. Valdma in številni drugi ugledni pianisti.
Kot klavirska pedagoginja je v Glasbeni šoli Litija zaposlena že več kot dvajset let, svojo pedagoško obvezo pa dopolnjuje tudi v Glasbeni šoli Celje, kjer deluje tudi na Umetniški gimnaziji. Številni njeni učenci so nagrajenci državnih in mednarodnih tekmovanj, nekateri pa so se odločili tudi za profesionalno pot in so sedaj uspešni mladi umetniki oziroma klavirski pedagogi.

Žužana Bartha
Žužana Bartha
Diplomirana baletna plesalka – poučuje: sodobni ples, balet, plesno pripravnico

Kontakt: zuzana.bartha@gslitijasmartno.si

Biografija:

Po poklicu diplomirana baletna plesalka, ki je po končanem šolanju kot 18 letnica 1 leto plesala v gledališču a ji takratni način dela ni odgovarjal, jo je pa pritegnilo pedagoško delo. Obiskovala je Pedagoško fakulteto smer slovenščina – angleščina in honorarno pričela s poučevanjem je v Litiji, istočasno se je pričela zanimati za vse ostale oblike plesanja, poleg klasike je veliko let plesala jazz in step , se izpopolnjevala v orientalskih plesih, se lotila začetkov break dance -a in electric boogie-a, V času MC Hammerja usvajala tudi to zvrst (hip hop), se dolga leta izpopolnjevala pri mnogih tujih strokovnjakih. Pri 19h letih je postala članica plesne skupine in kasneje tudi mentorica mlajšim in s katero je orala ledino modernih tekmovalnih plesov v Sloveniji oziroma takrat še Jugoslaviji z mnogimi turnejami, snemanji show-ov v TV hišah Slovenije in Hrvaške. Ker jo je poučevanje klasičnega baleta in sodobnih plesnih tehnik izredno veselilo, posebej delo z otroki, se je leta 1985 redno zaposlila tudi na GŠ Hrastnik. Na obeh šolah je postavila veliko število predstav, ustvarila številne zgodbe, sodelovala na mnogih nastopih, sodelovala z drugimi šolami, nikoli ni zavrnila sodelovanja. Poleg pedagoškega dela je kot strokovnjakinja dolgo let sooblikovala podobo Plesne zveze Slovenije, bila je preko 10 let tudi predsednica sodniške komisije PZS. Zadnjih 25 let je uspešna in tako doma kot v v tujini cenjena mednarodna plesna sodnica, za katero je preko 70 mednarodnih tekmovanj (Evropska in svetovna prvenstva, mnoga tuja državna prvenstva).

Andraž Malgaj
Andraž Malgaj
Magister, akademski glasbenik harmonikar in profesor harmonike – poučuje: harmoniko in harmonikarski orkester

Kontakt: andraz.malgaj@gslitijasmartno.si

Biografija:

Andraž Malgaj je svojo glasbeno pot pričel na glasbeni šoli Laško pod mentorstvom Borisa Razborška, nato pa nadaljeval na srednji glasbeni šoli Velenje pri prof. Primožu Kranjcu. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri profesorju Luki Juhartu, kjer je letos svoj magistrski študij tudi zaključil. Pridobil je naziv magister akademski glasbenik harmonikar (mag. akad. glas.). Na glasbenem področju je v času študija dosegel veliko število zlatih plaket in 1. nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Vseskozi nastopa kot solist ali v komorni zasedbi na različnih koncertih po Sloveniji in tujini. Andraž je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani za solistične in komorne koncerte v letu 2021/2022.
Andraž poučuje predmet harmonika in harmonikarski orkester na glasbeni šoli Litija-Šmartno od meseca januarja 2023.

Uroš Hribar
Uroš Hribar
Profesor pozavne – poučuje: pozavno, tubo, evfonij, kljunasto flavto, narodno-zabavni ansambel

Kontakt: uros.hribar@gslitijasmartno.si

Biografija:

Uroš Hribar je v Glasbeni šoli Litija-Šmartno zaposlen od 01.02.1988, torej sedaj teče že 36-to leto. Poučuje nizka trobila – pozavno, tubo, evfonij ter kljunasto flavto. V preteklosti pa je nekaj časa poučeval tudi Nauk o glasbi, Harmoniko, Trobento ter nekaj časa vodil harmonikarski in šolski orkester. Nižjo glasbeno šolo je zaključil v Zagorju ob Savi in sicer za klavirsko harmoniko in pozavno, s katero je potem nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli in kasneje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Borisu Šinigoju, kjer je tudi diplomiral in pridobil naziv – profesor pozavne. Od leta 1992 je tudi vodil Glasbeno šolo Litija-Šmartno ter bil 1 leto direktor Zavoda za izobraževanje in kulturo Litija, katere organizacijska enota je bila v preteklosti tudi naša glasbena šola. Je ustanovitelj in vodja narodno-zabavnega ansambla, ki deluje v okviru šole.

Brigita Šuler
Brigita Šuler
Profesorica glasbe in glasbenica pianistka – Ravnateljica, poučuje: klavir

Kontakt: ravnateljica@gslitijasmartno.si

Biografija:

Po petih letih izobraževanja v glasbeni šoli Brežice se je vpisala na Srednjo glasbeno in baletno šolo Maribor, na teoretski oddelek in klavir (razred mag. Zorane Cotič in prof. Branke Peternel). Po zaključeni srednji glasbeni šoli se je vpisala na Akademijo za glasbo, smer glasbena pedagogika in leta 2002 diplomirala.

V glasbeni šoli Litija- Šmartno se je zaposlila kot učiteljica klavirja že v času študija, leta 1998. Od takrat, pa do danes je poleg klavirja nekaj let poučevala tudi Glasbeno pripravnico in Predšolsko glasbeno vzgojo ter veliko korepetirala.

Ljubezen do glasbe uspešno povezuje z ljubeznijo do otrok, na katere svoje glasbeno znanje uspešno in z veseljem predaja. V prostem času pa se aktivno posveča tudi petju.

Administrativno-tehnično osebje

Bojana Kemperle
Bojana Kemperle
Administrativna delavka
Andraž Magdič
Andraž Magdič
Tehnični delavec
Suzana Pevec
Suzana Pevec
Tehnična delavka
Skip to content