Glasbena šola Litija-Šmartno je pripravila projekt, najstniški pevski festival, s katerim bi glasbeno šolo na drug način predstavila in približala lokalni publiki, istočasno pa popestrila dogajanje v kraju samem, Litiji. Zato smo izbrali tudi ime festivala LitijaNa. K sodelovanju smo povabili mlade pevce, osnovnošolce in srednješolce, stare med 11 in 18 let iz občine Litija – Šmartno in iz ostalih krajev osrednje Slovenije.

Glasbena šola Litija-Šmartno bi se s tem projektom rada predstavila kot šola, ki podpira razvoj mladih glasbenikov pri vseh zvrsteh glasbe. Glede na to, da spoštujemo in cenimo slovensko glasbo želimo, da naši pevci izvajajo stare ali sodobne slovenske popevke. S tem festivalom pa bi radi zmotivirali tudi naše učence, ter jih spodbudili za igranje v skupini, oziroma orkestrih, mladim pevcem, pa ponudili prijetno odrsko izkušnjo.

Ker je naša želja povezovanje lokalnega prebivalstva z zagotovo najvišjim stebrom kulture v Litiji in popestritev glasbenega dogajanja ter podpora mladim talentom, si želimo, da naš festival postane tradicionalen.

Festival LitijaNa se bo zgodil v sredo, 25. maja  2022 ob 19.uri v Kulturnem centru Litija. Na njem  bo nastopilo deset, preko avdicije izbranih pevcev, ki bodo peli ob živi spremljavi Jazz skupine Glasbene šole Litija-Šmartno. Pevec, ki bo najbolj prepričal strokovno žirijo pa se bo predstavil kot solist z Jazz skupino na gala zaključnem koncertu Glasbene šole Litija-Šmartno, ki bo 12.junija 2022 na čarobnem gradu Bogenšperk.

Ravnateljica Glasbene šole Litija- Šmartno

Brigita Šuler, prof.


Uradni vektorski logotip festivala LitijaNa:


Aktualne informacije v zvezi s festivalom LitijaNa:

  • Festival LitijaNa

    Udeležence festivala Litijana obveščamo, da bo festival LitijaNa v sredo, 25. maja 2022 ob 19. uri v dvorani Kulturnega centra Litija. Naša jazz skupina že pridno vadi vaše skladbe, glede terminov vaj, pa vas bomo sproti obveščali. Glavna tonska vaja bo en dan pred festivalom in sicer 24. maja popoldan, […]