Glede na to, da imamo še nekaj prostora na oddelku za ples in v razredu predšolske glasbene vzgoje, vas vabimo, da nam preko kontaktnega obrazca pošljete vaše povpraševanje. Priporočljiva starost za plesno pripravnico je od 6 do 9 let, za predšolsko glasbeno vzgojo pa 5 let.

Bistvo predšolske glasbene vzgoje je v tem, da petletnemu otroku omogoča intenzivnejši in bolj sistematičen pristop do glasbene vzgoje v najzgodnejšem, predšolskem obdobju. Otrok razvija glasbene sposobnosti skozi igro. Skozi glasbeno literaturo in različne glasbene aktivnosti, ki zaradi svoje kompleksnosti omogočajo povezavo s področji zunaj glasbe, oblikuje odnos do glasbe in umetnosti sploh.

Ples je osnovno izrazno sredstvo. Telo je plesni instrument – z njim lahko sproščamo čustva, ustvarjamo in se sporazumevamo. Ples omogoča otroku celovit razvoj, tako telesni kot duševni. Pouk plesa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti. S svojo sistematiko spodbuja otrokov telesni in duševni – še posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški razvoj ter čut za estetiko.
V naši glasbeni šoli poučujemo sodobni ples in balet.

Preko kontaktnega obrazca nam lahko pošljete vaše povpraševanje.

Kategorije: Obvestila

Skip to content