Kontakt: david.petric@gslitijasmartno.si

Biografija:

Pot do akademskega glasbenika je začel z vpisom na nižjo glasbeno šolo v rojstnem mestu v Mariboru, izobraževanje je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli. Sledila je Akademija za glasbo v Ljubljani, kjer je uspešno diplomiral v razredu profesor Monike Skalar z nazivom Akademski glasbenik – violinist.

V času zaposlitve v orkestru SNG Opera in balet Maribor, kjer je imel privilegij ustvarjati z velikani klasične in popularne glasbe kot so maestro Santi, glasbeno – filmski ustvarjalec Lalo Schifrin, Mikis Theodorakis ter jazz multiinstrumentalistom Paquito D´Riverom, je naredi še diplomo profesor glasbe, prav tako na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2006 se je zaposlil na Glasbeni Šoli Litija – Šmartno, kjer še danes poučuje violino ter vodi godalni orkester že sedemnajsto leto. Z učenkami in učenci, sodelavkami in sodelavci – izjemnimi glasbeniki – je na odru v tem času nanizal zavidljiv seznam tako glasbenih kot tudi glasbeno – navihanih komičnih točk.

Kot dirigent in umetniški vodja učencem godalnega orkestra, kot tudi sodelujočim učencem iz drugih oddelkov glasbene šole, rad predstavi širok spekter glasbenega sveta. Vse od tenkočutne, strastne klasične ter operne glasbe, pisani svet filmske glasbe kot tudi do hitrega in ognjevitega sveta rock glasbe. Z orkestrom je ob sodelovanju z vrhunskimi sodelavci iz raznoraznih področij (pihala, trobila, harmonika, klavir, citre in tolkala ) in občasno tudi izjemnim, vsestranskim igralcem ter glasbenim ustvarjalcem Juretom Ivanušičem, vsakokrat predstavili poslušalcem nepozabne glasbene večere.

Kategorije:

Skip to content