Kontakt: barbara.sorc@gslitijasmartno.si

Biografija:

Njeno glasbeno izobraževanje se je začelo v GŠ Cerkno (podružnici GŠ Idrija), kjer je najprej obiskovala pouk kljunaste flavte, nadaljevala s klavirjem, ki pa ga je prav kmalu zamenjala za flavto. Z začetkom študija arhitekture se je njena glasbena pot začasno prekinila. Po zanimivem naključju je postala članica APZ Tone Tomšič, od koder je sledilo sodelovanje z Komornim zborom Ave ter Komornim zborom RTV Slovenija. S solopetjem se je srečala šele proti koncu študija arhitekture. Usodno je bilo srečanje s prof. Edito Garčević Koželj, ki je kriva, da je petje postajalo čedalje pomembnejši del njenega življenja. Na Srednjo glasbeno in baletno šolo se je vpisala po diplomi na arhitekturi in jo končala kot dijakinja prof. Vlatke Oršanić, pri kateri je kasneje tudi z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V tem času je bila članica solo zbora SNG Opera in balet Ljubljana. Redno je sodelovala tudi s Slovenskim komornim gledališčem.

Nastopila je na številnih recitalih in kot solistka, z mnogimi orkestri in zasedbami v Sloveniji in v tujini. Na opernih odrih je oblikovala več vlog. Kot pevska pedagoginja je svojo pot začela v GŠ Litija Šmartno, kjer poučuje že od ustanovitve oddelka za petje. Po diplomi na AG je poučevanje postalo njena glavna zaposlitev. Poučuje tudi na GŠ Trbovlje. Nekaj njenih učencev se je udeležilo regijskih, TEMSIG in drugih tekmovanj, pevsko pot pa so tudi že nadaljevali na srednji stopnji glasbenega izobraževanja.

V manjšem obsegu pa še vedno deluje tudi kot operna in koncertna solistka.
Pri svojem pedagoškem delu želi svojim učencem predati čim več navdušenja za petje na splošno, kot tudi za solistično nastopanje in poustvarjanje, jim privzgajati okus tudi za klasično petje in glasbo in po svojih močeh v čim večji meri pomagati razviti njihov osebni potencial.

Kategorije:

Skip to content