Spoštovani starši,

v osnovni šoli boste, ali pa ste že, prejeli obrazec “Soglasje – nesoglasje k izvajanju testiranj s testi HAG za samotestiranje”, v katerem se izrečete o načinu obiskovanja pouka vašega otroka v osnovni šoli. Glede na to, da smo glasbene šole zavezane k enakim odlokom ki zavezujejo osnovne šole vas lepo prosimo, da kopijo izpolnjenega osnovnošolskega pisnega soglasja ali nesoglasja, posredujete učiteljem glavnega predmeta – inštrumenta – programa, najpozneje do srede, 17. novembra 2021, oziroma ga otroci prinesejo s seboj na prvo uro pouka.

Pri izpolnjevanju bodite pozorni, da obkrožite ustrezno izbiro “soglašam” ali “ne soglašam”, saj smo do sedaj prejeli že kar nekaj neobkroženih izjav.

Za osebe, ki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje, se šteje, da za udeležbo v glasbeni šoli izpolnjujejo pogoj PCT. Učenci glasbene šole, ki so hkrati učenci osnovne šole soglašanje s samotestiranjem izkažejo s fotokopijo predhodnega pisnega soglasja oziroma nesoglasja k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje, ki so ga osnovni šoli podali starši oziroma drugi zakoniti zastopniki oziroma skrbniki.

Fotokopijo soglasja morate oddati v glasbeno šolo do srede 17. 11. 2021 ali na prvi dan, ko so v glasbeni šoli.

Dijaki, ki se izobražujejo tudi v glasbeni šoli s pisno izjavo starša, zakonitega zastopnika ali skrbnika, polnoletni dijaki in študentje pa z lastno pisno izjavo dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT o opravljenem samotestiranju v matični šoli, pri katerem je bil rezultat negativen. Za te učence velja, da izpolnjujejo pogoj PCT.

V primeru, da se učenec ni samotestiral in ne izpolnjuje pogoja prebolevnosti, cepljenja ali testiranja s testom PC ali testom HAG, pouka v glasbeni šoli ne more obiskovati. Ti učenci se izobražujejo na daljavo.

Izvedba nastopov v glasbenih šolah je dovoljena izključno s sedišči, in sicer v zaprtih javnih prostorih oziroma na odprtih površinah, če udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT ob uporabi zaščitnih mask, pri čemer mora biti med udeleženci v primeru fiksnih sedišč eno sedišče prosto, v primer postavljenih sedišč pa najmanj 1,5 metra razdalje med postavljenimi sedišči.

Vljudno vas prosimo za razumevanje in sodelovanje, saj bomo le na ta način vašim otrokom in našim učencem olajšali nemoteno nadaljnje šolanje. Ostanite zdravi!

Kategorije: Obvestila

Skip to content