Zasavske glasbene šole lepo sodelujemo in skupaj organiziramo večje nastope, na katerih se lahko predstavijo učenci naših šol. Med večje skupne projekte sodi Inštrumentalna revija zasavskih glasbenih šol, ki se je v tem šolskem letu odvila že 40. po vrsti in sicer v organizaciji Glasbene šole Hrastnik.
V četrtek 23. marca pa smo organizirali Osmo klavirsko srečanje zasavskih glasbenih šol, na katerem so nastopili učenci klavirja.
Letošnje Osmo klavirsko srečanje zasavskih glasbenih šol smo organizirali na naši Glasbeni šoli Litija – Šmartno. Na njej je nastopilo 22 mladih pianistov, ki so izvajali svoje točke solo ali pa v duetu.
Ponavadi se šole dogovorimo tudi o tematiki samega koncerta, vendar smo se letos odločili, da izbiro skladb povsem prepustimo učiteljem. Točke so bile izjemno lepo izvedene, skrbno izbrane in tudi stilsko zelo raznolike. Učenci so nastopili s skladbami različnih obdobij in glasbenih žanrov.
Klavirsko srečanje ni le poseben nastop za naše mlade pianiste, temveč je tudi prijetno druženje, na katerem si učitelji z veseljem izmenjamo izkušnje, mnenja in analiziramo naše delo.

Na srečanju so nastopili pianisti glasbenih šol:
Glasbena šola Laško-Radeče, Glasbena šola Hrastnik, Glasbena šola Trbovlje, Glasbena šola Zagorje ob Savi in Glasbena šola Litija-Šmartno.

Fotogalerija:

Skip to content