Spoštovani starši in širša javnost!

V minulem tednu ste morda prebrali zavajajočo objavo novinarja, ki je za sicer ugleden časopis objavil vsebinsko neprimerno dvoumen in posledično zavajajoč članek. Nastopil je čas, ko se moram odzvati na nedopustno nestrokovne medijske objave, ki temeljijo na površnem poznavanju problematike, z bizarnim ciljem pridobivanja klikov, čeprav za ceno razžalitve nedolžne osebe. 

Glavni očitek

V spornem članku je glavna tema kriva ovadba naše bivše zaposlene, da sem jaz kot ravnateljica ponaredila njen podpis na dokumentu, ki ga je dejansko podpisala sama. Ovadbo je zaposlena podala preden je izvedela, da sem imela za vrati pisarne pričo, ki je celoten dialog slišala in je o tem že pričala na sodišču. Dialog, ki dokazuje, da je zaposlena dejansko podpisala dotični dokument, je slišal tudi sodelavec, katerega učilnica je v bližini. Dokument, ki ga je sodelavka podpisala je bil za njo obremenilen do te mere, da ji je bilo na osnovi dokumenta izrečeno že tretje opozorilo in posledično prekinitev delovnega razmerja. Kot zadnjo možnost si je zaposlena pozneje drznila izvesti kriminalno dejanje, podati lažno ovadbo, da sem jaz njen podpis poneverila.

Počasni sodni procesi – manipulacijski čas za neutemeljeno blatenje

Prva obravnava za krivo ovadbo je bila na sodišču v Trbovljah že junija 2023, vendar do danes še vedno ni bila zaslišana še ena priča, ki naj bi bila zaslišana v Ljubljani. Prav tako še vedno nisem prejela poziva, da predam sporen dokument, ki vsebuje podpis zaposlene, sodnemu grafologu. Ta bi namreč v najkrajšem času lahko dokazal, da se bivša zaposlena laže in da je s svojo krivo ovadbo storila kriminalno dejanje, za katerega ji grozi dve leti zaporne kazni. 

V času, ko sodni mlini opravljajo svoje delo, se je bivša zaposlena menda odločila unovčiti še zadnji potencial svoje žlehtnobe in s svojimi lažmi, domnevno dotičnega novinarja, ki je zavajajoči članek objavil, navdihniti do mere, da je pozabil na svojo strokovnost in začel pisati kot novinar s pol leta izkušenj pisanja po socialnih omrežjih, ki mu je glavni cilj le clickbait.

Zavajanje novinarja z dejstvi brez navedbe časovnic

Novinar je v članku z udarnim naslovom in meni očitanem ponarejanju podpisa bivše sodelavke, za tem navedel še nekaj faktov nepravilnosti, ugotovljenih s strani pristojnih institucij, ki v celoti držijo. Pomembno pa je, da verjetno namenoma NI navedel časovnic, da so bile te nepravilnosti storjene še preden sem jaz nastopila na delovno mesto ravnateljice Glasbene šole Litija-Šmartno. V času mojega ravnateljevanja so bile te nepravilnosti kvečjemu odpravljene in ne povzročene. Novinar je s svoj objavo javnost po vsej verjetnosti namerno zavajal, da sem za navedene napake in kršitve poslovanja odgovorna jaz, saj je ta dejstva nanizal pod svojim zapisom, da obstaja utemeljen sum, da sem poneverila podpis bivše zaposlene, ni pa navedel, da so ugotovljene nepravilnosti iz časa prejšnjega vodstva. 

Prva nepravilnost, ki sem jo odpravila ob začetku mojega ravnateljevanja je vir vseh težav s katerimi se spopadam zdaj!

Ob nastopu ravnateljevanja sem bila najprej seznanjena s podjemno pogodbo, ki naj bi jo bivši zaposleni podaljšala že prvi dan mojega ravnateljevanja. Za podpis te pogodbe me je najprej vprašala bivša ravnateljica, potem pa me je za podpis pogodbe prosila še dotična bivša sodelavka. 

Po preučitvi podjemne pogodbe sem ugotovila, da gre za zakonsko nedopustno pogodbo, saj zaposleni, za opravljanje del in nalog za katere je bila že zaposlena v Glasbeni šoli Litija-Šmartno, zagotavlja dodatno plačilo približno 550 EUR bruto mesečno. Podpis te pogodbe sem zavrnila z obrazložitvijo, da je pogodba zakonsko nedopustna in takrat so se začele vse moje težave. Bivša sodelavka je potem začela zavračati dela in naloge po napotku ravnatelja, jaz pa sem se kljub vsemu, še eno leto trudila vzpostaviti znosen poslovni odnos, da bi vsaj tekoče delo potekalo nemoteno. 

Zdaj že bivša zaposlena je menda med delovnim časom pisala vsem inšpekcijskim službam, KPK-ju, celo posameznikom v Državnem zboru RS in jih obveščala o nepravilnostih, ki naj bi jih sama namerno naredila, zavedajoč se, da je ravnateljica tista, ki tako ali drugače kot odgovorna oseba nosi vso odgovornost za vse nepravilnosti. Na ta način naj bi se maščevala meni, vendar je prav na račun “anonimnih” prijav, računsko sodišče ugotovilo, da je bila njena podjemna pogodba nezakonita. Kazen za nezakonito podjemno pogodbo je morala plačati bivša ravnateljica, žal pa tudi šola kot javni zavod.

Glede na to, da se je v preteklosti menda dogajalo, da so zaposleni morali večkrat strune ali jezičke za klarinet ali ostali potrošni material za potrebe učnega procesa kupovati sami z lastnim denarjem, je zelo verjetno, da je v minulih skora 11 letih ta podjemna pogodba povzročila velik manjko sredstev Glasbeni šoli Litija-Šmartno. Zato sem kljub vsem medijskim napadom ponosna, da sem svoje ravnateljevanje že na samem začetku zastavila na temelju poštenosti, zakonsko neoporečnega in gospodarno odgovornega poslovanja, kar bo zaposlenim v Glasbeni šoli Litija-Šmartno omogočilo motivacijsko popolno delovno okolje za doseganje vrhunskih uspehov.

Brigita Šuler, ravnateljica Glasbene šole Litija-Šmartno

Preberite tudi:

Kategorije: Obvestila

1 Komentar

Pismo podpore sodelavcev Glasbene šole Litija-Šmartno - Glasbena šola Litija - Šmartno · 28. oktobra, 2023 ob 13:28

[…] Javni odgovor na zavajajoče objave nekaterih medijevKategorije: Obvestila […]

Komentarji so onemogočeni.

Skip to content