Glasba je najbogatejša umetnost:
pripoveduje o najbolj iskrenem, tudi neizrekljivo pove,
a je hkrati najrevnejša umetnost, nič ne reče.

(G. W. F. Hegel)

Inštrumenti s tipkami

Izobraževalni programi

Zanimanje za klavir je izjemno veliko, tako klavirski pouk obiskuje največje število učencev individualnega pouka. Učenci klavirskega oddelka redno sodelujejo na vseh šolskih in izvenšolskih nastopih, predstavljajo se solistično, v klavirskem duu ali pa nastopajo kot spremljevalci drugih solističnih instrumentov. Prav tako se redno udeležujejo revij glasbenih šol in tekmovanj mladih glasbenikov Slovenije. Po končanem šolanju na naši glasbeni šoli lahko mladi pianisti postanejo člani kakšne glasbene skupine, nadarjene učence pa usmerjamo v nadaljevanje študija na srednji stopnji in akademiji.

Klavir: priporočljiva starost za vpis je 7-9 let

Učitelji klavirja: TILEN BAJEC, VERONIKA HAUPTMAN, OLENA NOVOSEL, BRIGITA ŠULER, JANJA GALIČIČ


Orgle: pogoj za vpis so končani štirje razredi klavirja, priporočljiva starost je 11-18 let

Učitelj orgel: TILEN BAJEC

Harmonika je zelo priljubljena v Litiji in njeni okolici, mladi harmonikarji spoznavajo raznovrstno glasbeno literaturo od klasike do narodno-zabavne glasbe, na številnih internih in javnih nastopih učenci harmonike predstavljajo svoj instrument v vseh glasbenih zvrsteh. Na šoli deluje harmonikarski orkester, kjer mladi glasbeniki pridobivajo dragocene izkušnje skupinskega muziciranja.

Harmonika: priporočljiva starost za vpis je 7-9 let

Učitelj harmonike: DUŠAN DROBNIČ

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke