Glasba je najbogatejša umetnost:
pripoveduje o najbolj iskrenem, tudi neizrekljivo pove,
a je hkrati najrevnejša umetnost, nič ne reče.

(G. W. F. Hegel)

Godala in brenkala

Izobraževalni programi

Oddelek za godala na naši šoli predstavljajo trije instrumenti: violina, violončelo in kontrabas. Mladi godalci lahko svoje sposobnosti glasbenega sodelovanja utrjujejo v različnih komornih skupinah in v godalnem orkestru, ki je bil ustanovljen v šolskem letu 2007/2008. Kot solisti in člani komornih skupin sodelujejo na šolskih in izvenšolskih nastopih, najbolj nadarjeni in pridni učenci pa se lahko predstavljajo na revijah glasbenih šol in na različnih tekmovanjih. Po koncu šolanja na glasbeni šoli učenci lahko postanejo člani kakšne amaterske glasbene skupine, nadarjeni pa lahko šolanje nadaljujejo na srednji glasbeni šoli.

Violina: priporočljiva starost za vpis je 7-9 let
Violončelo: priporočljiva starost za vpis je 7-9 let
Učitelja violine: DAVID PETRIČ, LAZARO AMED HIERREZUELO ZUMETA
Učitelji violončela: MAŠA TOMC
Učenci kitare se redno predstavljajo na internih in javnih nastopih na šoli in izven nje, v okviru oddelka pa deluje kitarski ansambel, ki predstavlja pomembno obliko skupinskega muziciranja za mlade kitariste. Učenci kitare se tako javnosti predstavljajo kot solisti in člani različnih komornih skupin, najboljši se udeležujejo revij glasbenih šol in različnih tekmovanj.
Nadarjene učence kitare pa usmerjamo v nadaljevanje šolanja na srednji stopnji.

Kitara: priporočljiva starost za vpis je 8-10 let

Učitelja kitare: ZALA JAVORNIK, BORUT AVSEC

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke